utorak, 30. lipnja 2015.

Junski favoriti

Zdravo svima!

- Ukoliko ne želite da čitate moje opravdanje za nepisanje postova prethodnih dana, preskočite ovaj pasus. Tri dana sam pripremala jedan ogromni DIY post (koji ću objaviti ubrzo), i zbog velikog stresa doživljenog tokom tih nekoliko dana, trećeg dana oko ponoći sam završila u ustanovi Hitne Pomoći (vidim da se čak i rimuje). Stres nije jedini faktor, no jedan od glavnih, pored lošeg vremena koje je utjecalo na moja osjetljiva pluća i sinuse.

- A sada konačno nešto o temi ovog posta... Danas ću vam pisati o temi Junski favoriti. Imam 10 favorita, od kojih je samo jedan beauty favorit. Pa krenimo!

1. EOS Lip Balm - Summer Fruit


- Ovaj balzam je odličan, njeguje fantastično, no miris nije baš po mom ukusu, tačnije miris je slatkast čega ja nisam ljubitelj. Ovog mjeseca sam ga počela koristiti jer sam ga svih prethodnih mjeseci zapostavljala. Sve detaljnije informacije o EOS balzamima možete pročitati u OVOM postu. 

2. Privremene tetovaže





































- Ove tetovaže mi se izuzetno dopadaju! Dobila sam ih od tetke koja živi u Švedskoj, ja ih nisam vidjela nigdje u Sarajevu no možda se negdje prodaju. Koštale su 7 EURO/14 BAM/53 HRK/840 RSD/8 USD. Mislim da ću ih još mnogo puta koristiti.

3. Planer za blog





































- Eh... Zbog ovoga sam se razbolila! Tri dana sam pravila ovaj planer, i o njemu ubrzo dolazi post. Mislim da će mi ovaj planer i u budućnosti pomoći da se dobro organizujem i svoje ideje razradim na papiru prije no što ih prezentiram vama. Još jedan sličan planer ovome napravit ću u cilju da organizujem svoj život izvan bloga.

4. Torbica





































- Ovu torbicu sam kupila dosta davno u jednoj knjižari dok sam bila na putovanju. Ovog mjeseca sam je jako često nosila, što zbog putovanja, što zbog dosta šetnji. Dopada mi se jer nije drečavih i upadnih boja, veći dio je teget plavi sa bijelim tufnama, i  manji dio je bež boje sa rozim buketima cvijeća.

5. Majica




































- Ova majica mi je preslatka. Majica je divnih boja, sa slatkim natpisom i naravno - mačićima. Ja jako volim životinje, posebice mačke. Imala sam (samo) tri mačke, no mačija porodica se proširila sa šest članova - mačića, o čemu ću vam detaljnije govoriti o sljedećem postu koji će biti o događanjima koja su mi se desila u junu. Ovu majicu sam kupila u LC WAIKIKI-u, i  koštala je 11 BAM/6 EURO/46 HRK/720 RSD/6,6 USD.

6. Trešnje





































- Kao što sam već nekoliko puta pomenula, ja sam veliki ljubitelj hrane. Ja se trudim hraniti se zdravo, pa zato često jedem sezonsko voće (i povrće), a jedno od njih su trešnje koje jako volim (kao i sve drugo voće osim dinje). Mislim da sam ih gotovo svaki dan jela i to je bolje od svakog slatkiša - zdravije, a meni i ukusnije!

8. Pjesma Feeling Good - Nina Simone



- Vjerovatno ste se začudili kada ste vidjeli ovu pjesmu u mojim favoritima jer je ovo pjesma iz 1965. godine. Naime, ja sam potpuni autsajder što se tiče muzike, ne marim za trendove i imam veoma istančan muzički ukus. Ovo je jedna od pjesama koje gotovo stalno slušam... Kod muzike je to teško opisati, kada vi i pjesma "kliknete" to je to i tu nema više šta da se govori.

9. Pjesma I Put Spell On You - Nina Simone



- I dalje se čudite! I ja se samoj sebi čudim kako ja "kliknem" sa ovako ozbiljnim pjesmama, izgleda da sam je jedna stara i zrela duša u tijelu 12-ogodišnjakinje...

10. Pjesma Who Wants To Live Forever - Queen



- Možda vam je ova pjesma nešto poznatija... Jako mi se dopada sva emocija, zrelost i teatralnost koju ova pjesma nosi. Čim čujem 1. takt ja sam automatski naježena! Ja volim takve pjesme, a ne pjesme koje mi neće izazvati nikakvu emociju, ili me samo dići na noge kako bih plesala.


- I, konačno sam gotova sa pisanjem ovog posta! Nadam se da vam se post dopao.









4 komentara:

  1. Odlican post. Volela bih da kupim eos. Planer izgleda sjajno, a i majica je preslatka. Super pises, uclanila sam se. :* ♥

    http://ninaw123.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno! Mnogo mi znači kada dobijem pohvale od nekoga ko tako divno piše!♥

      Izbriši
  2. Odlican post♥
    http://thewhiteandgold.blogspot.com/2015/07/summer-tag.html

    OdgovoriIzbriši