srijeda, 1. srpnja 2015.

Zara's seat - Završetak školske godine, nastanak bloga, tetkina posjeta, povećanje budžeta, putovanje, bolest...

Zdravo svima!

Hello, July!

- Ova rubrika je posvećena događanjima u mom životu, kao i mojim stavovima o određenim temama. U ovom postu ću vam govoriti o svim događanjima koja su obilježila prethodni mjesec - juni. Ovaj mjesec mi je dosta sporo prošao i imam osjećaj kako se zadnji dani juna još polako "vuku".

sugarygumdrop.tumblr.com

- Prvi važan događaj koji je obilježio prethodni mjesec jeste kraj školske godine. Jedan od najljepših dana u godini. Ja sam (kao i uvijek) prošla odličnim uspjehom (5,00), što za mene i nije predstavljalo neki problem jer ja ne učim van nastave (ako govorimo o školskom gradivu). Završila sam 6. razred, i ne nosim nimalo dobre utiske. Naime, u 6. razredu po prvi put u toku školovanja smo imali samo nastavnike, i u nekim trenucima je bilo jako teško prilagoditi se načinu rada pojedinih nastavnika. No, sve je lakše ukoliko ste pažljivi i marljivi na času. A sada pređimo na nešto ljepše...


Stockholm - Sweden

- Sljedeća važna stavka koja je obilježila juni jeste dolazak moje tetke iz Švedske u Bosnu i Hercegovinu. No, i to ima lošu stranu - a ta loša strana znači tetkin veoma kratak boravak u Sarajevu, no imat ću je priliku još vidjeti kada posjetim svoju nanu i dedu što je ipak olakšavajuća okolnost (jer ja prilično dugo ostajem kod nane i dede). 

First step when u weak up

- Svakako, najvažniji događaj koji je obilježio mjesec juni jeste nastanak ovog bloga. Ovaj blog je nastao iz goleme želje da izrazim svoju kreativnost, i prezentiram javnosti svoje ideje. U početku sam bila u dilemi da li da pomoću You Tube-a ili Bloggera izrazim svoju kreativnost, no ipak sam se odlučila za Blogger iz nekoliko razloga. Naime, ja imam dovoljno dobru kameru za snimanje videa, no nemam znanje niti volju za uređivanje videa - što je jedan od razloga mog biranja bloga kao sredstvo izražavanja kreativnosti. No, postoji jedan još važniji razlog - blog mi mnogo više pomaže u razvijanju nekih korisnih sposobnosti, kao što je rječitost i usavršavanje dobrog izražavanja mišljenja i emocija pisanom riječju.

Money💸😍

- Jedna od važnijih stavki koja je obilježila jun je naglo povećanje mog budžeta. Naime, nakon dolaska tetke i još nekih prihoda moj se budžet dosta povećao - pa ubrzo planiram i iskoristiti taj novac tako što ću nakupovati stvari koje su mi potrebne za ljeto. Pa je logičan slijed da očekujete ubrzo post o tome.

Girl

- Još jedna važna stvar je putovanje u Novi Pazar! Mislim da ne trebam puno govoriti o tome jer vam je sve rečeno u OVOM postu.


add a caption

- I konačno zadnja stavka koja se prenosi i u juli - bolest. U prethodnom postu sam vam objasnila šta je u pitanju i  uzrok. Započelo je kao opstruktivni napad (napad gušenja), a zatim je došla i upala sinusa i sve to zbog trodnevnih priprema za jedan post (koje još nisu završene). Potrudit ću se da taj post objavim što prije, ali ipak ništa nije vrijedno gubljenja mog zdravlja, pa ću zato sebi dati oduška sve dok ne ozdravim u potpunosti.

- A sada bih da podijelim jedno veoma zanimljivo zapažanje vezano za sliku ispod:

Untitled

U prijevodu tekst sa ove slike znači:

"Svaka djevojka/djevojčica želi:
- jesti bez da se udeblja
- voljeti bez boli
- biti pametna bez učenja
- i zaraditi novac bez rada."

- Eh, pa kod mene je sve ovo istinito izuzev druge stavke (kako sam na taj način mogla voljeti ako sam dvanaestogodišnjakinja). Ja jedem koliko želim bez da se udebljam, ne učim (školsko gradivo van nastave) ali imam nadprosječan koficijent inteligencije i odlične ocjene, i "zarađujem" novac bez trunke rada!

- Konačno sam završila s pisanjem ovog posta. Sutra najvjerovatnije očekujte post The Summer TO DO list! 

- Pa, nadam se da vam se post dopao, ukoliko jeste komentarišite i učlanite se u blog!



Broj komentara: 12:

  1. Zanimljiv post. Zadnja slika (tj. predzadnja) je stvarno realna. I ja sam bila prehladjena tj. imala sam bronhitis u ovom mesecu. Odlicno napisano. ♥

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako interesantan post i dobra ideja, nisam videla da je ovako nesto neko napisao na blogu. Bas mi se dopada izgled bloga. Ako zelis pogledaj i komentarisi moj novi post. ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno! Rado ću pogledati tvoj blog samo mi daj link! ❤

      Izbriši
  3. Interesantan post! Postala sam tvoj citalac a nadam se da ces i ti moj! :**

    New post: http://marinailes9.blogspot.com/2015/07/jeans.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno! Naravno da ću se učlaniti u tvoj blog!❤

      Izbriši
  4. Zanimljiv post. Brzo se oporavi Zaro! ♥

    Novi post ♥
    justbewhoyouwantbe.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Super post! ☺


    Uclani mi se u blog,i ja sam u tvoj:
    selenatorwoeld.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno! Svakako ću se učlaniti u tvoj blog!❤

      Izbriši
  6. Bas dobar post.
    Ozdravi sto pre.
    I bas mi se svidela ova slika sa girls wishes.

    Flyovanje.blogspot. com

    OdgovoriIzbriši