subota, 4. srpnja 2015.

10 stvari koje možete raditi ukoliko ne putujete nigdje na ljetnom raspustu

Zdravo svima!

- U današnjem postu ću vam govoriti o stvarima koje možete raditi ukoliko ne putujete nigdje na ljetnom raspustu. Često se dešava da oni koji ne putuju nigdje, ostanu ležati na svom krevetu sa laptopom na koljenima, i čokoladom pored sebe. To što ne putujete nije razlog da raspust provedete u svojoj sobi, zato vam ja sada donosim ideje za sve ono što možete raditi.

1. Čišćenje sobe

cat taking a nap

- Vjerovatno vam ovo nije jedna od zanimljivijih opcija, no kad tad ćete morati očistiti svoju sobu, zato je bolje da to uradite dok imate mnogo slobodnog vremena. Prije no što započnete čišćenje, napravite plan! Krenite od najupadnije stvari u vašoj sobi što je vjerovatno krevet, operite posteljinu i sve raspremite. Zatim, svu odjeću u vašem ormaru razvrstajte kako biste lakše pronašli odjevnu kombinaciju koje želite nositi. Uzmite usisivač i sve usisajte, a zatim radne površine obrišite mokrom krpom. Sve nepotrebne stvari izbacite iz sobe, a ono što vam je ostalo sortirajte prema namjeni. Neće vam oduzeti previše vremena, ali ćete se sigurno osjećati ljepše ukoliko je prostor u kom boravite čist i uredan!

2. Preuređenje vaše sobe

.

- Vaša soba vam već polako postaje dosadna, a vi imate vremena na odmet, okušajte se kao dizajner interijera! Nije vam potrebna velika količina novca, niti neki majstori. Potrebna vam je mašta, nešto materijala, vrijedne ruke i mnogo strpljena. Inspiraciju možete pronaći na We it-u i Pinterestu. U komentare mi napišite šta mislite o tome da napišem plan preuređenja sobe!

3. Shopping


- Nikome neće škoditi da svoj ormar osvježite sa nekoliko novih "krpica", zato pravac shopping centar. Ako želite shopping učiniti još zabavnijim, povedite svoju najbolju/e prijateljicu/e, i zabava je zagarantovana. No, ne zaboravite da sebi ograničite budžet, jer nije bitno da kupite brdo odjeće, nego da vaše vrijeme bude ispunjeno druženjem sa prijateljicama.

4. Kuhanje

Sweet-through | via Tumblr

- Ukoliko ste gurman, okušajte se pravljenju nekih jela - bilo slanih, bilo slatkih. Ne moraju to biti neka suviše komplikovana jela, pokušajte napraviti neki sladoled, uz to možete i neki (bezalkoholni) koktel. Sve je ljepše u društvu, pa tako možete pozvati nekoliko prijateljica i zajedno se opustiti na nekom ugodnom mjestu uz vaše specijalitete i razgovor. Ukoliko tražite ideje za još jela, za vas je idealno mjesto Coolinarika.
Na toj web-stranici i ja imam svoj profil i recepte koji su veoma jednostavni:

5. Odlazak na bazen

Tumblr

- Možda ne možete ići na more, ali na bazen možete uvijek. Okupite prijateljice, i zabava je zagarantovana. Suština nije niti u moru, niti u bazenu. Suština je u lijepim tenucima koje doživite na tim mjestima, a zato vam je potrebno dobro društvo i mobitel/kamera kako bi ovjekovječili neki od lijepih trenutaka.

6. Blogganje

∂яєαмѕєηѕє

- Imate pregršt ideja, a ne znate kako ih prezentirati javnosti? Blog je prava stvar za vas! Rijetki od nas ne mogu bez tehnologije, čak i na ljeto, pa neka onda vrijeme provedeno na računaru bude produktivno. Napravite sebi neki zdravi snack i krenite u blogerske pustolovine.

7. Hobiji 


- Raspust je i imate dovoljno vremena posvetiti se svojim hobijima, bilo da je to fotografisanje, crtanje, čitanje... Ne morate uvijek biti monotoni, oprobajte se u nečem novom, nečem što vam je potpuno nepoznato!

8. Udomljavanje životinja

Untitled

- Ti neodoljivi slatkiši... Zašto ne biste vi udomili jednog? Ja vam preporučujem mačku, iz mnogo razloga: preslatke su, umiljate, i vode računa o higijeni... No, preboliti smrt vašeg kućnog ljubimca je jako teško, no lakše je ukoliko pored tog ljubimca imate još neke!

9. Treniranje sporta

Nike

- Ljeto je doba za nova iskustva, pa zašto se ne oprobati u nekom novom sportu? Osim što je dobro za vaše zdravlje, zabavno je i steći ćete nove prijatelje, pogotovo ukoliko trenirate timski sport. Također, sport će vam pomoći da gradite zdrav takmičarski duh!

10. Provođenje vremena sa najboljom drugaricom


- Treba sticati nove prijatelje, ali je važno ne zaboraviti svoje stare. Sve je zabavnije u društvu, pa u mnogo aktivnosti možete uključiti i vašu najbolju prijateljicu, i opet... Ne zaboravite ovjekovječiti divne trenutke nekom fotografijom.

- Nadam se da vam se post dopao, ukoliko jeste komentarišite ga, i učlanite se u blog!



Broj komentara: 14:

  1. Sve ideje su super, iako idem na more ne mogu da se smaram ostatak raspusta. Supeer post. ♥

    http://ninaw123.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlične ideje, a slike su ti vrh ! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ideje su veoma interesantne i neke od njih sam već planirala da radim. :)
    Mnogo mi se dopada izgled tvog bloga. ❤

    jasminadi.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Tvoj blog je savršen! Odlično se izražavaš, i ne znam kako sam ga tek sad našla. Učlanila bih ti se u blog, ali nigde ne vidim taj gadžet.
    Ideje su odlične, verovatno ću se okušati u dizajnerskim poslovima, a i ići ću u 'šoping'. :)

    mylifeasmilaxoxo.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, zaista ne znam zbog čega ne vidiš taj gadget jer je on postavljen! Pokušaj ponovo uključiti prikaz web-verzije (ukoliko si na mobitelu). Učlanit ću se u tvoj blog (ukoliko već nisam) jer ga često posjećujem!❤

      Izbriši
  5. Sve ideje su divne. I imaš divan blog. Iako putujem dosta će mi koristiti. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlicne ideje mislim da ce mi super posluziti iako putujem.Blog ti je super iako sam ga tek sada otkrila,izgled je savršennn *-*

    funnyandrabbits.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Mozes me pratiti ako zelis pratim i ja tebe

    http://muworldbymilica.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši