nedjelja, 1. svibnja 2016.

Zara's seat - Da li bi blog trebao odražavati našu ličnost + objašnjenje | Collab post sa Katie

Zdravo svima!

Za današnji post ćete imati priliku vidjeti sadržaj na (meni) veoma interesantnu temu koja je napisana u naslovu. Mislim da je ovakav tip posta savršen za moje trenutno "stanje uma", te da mi je potrebno nešto gdje ću izbaciti svoja komplikovana osjećanja. Ovaj post je također collab sa divnom blogerkom Katie sa bloga allKatie čiji link trebate kliknuti odmah po čitanju posta. Bez daljnjeg odugovlačenja možemo krenuti!

black, purse, and black and white image

Moj odgovor na pitanje postavljeno u naslovu je DA. Blog je za mene online dnevnik, jer u bilo kom pogledu da sagledate ovo pitanje potvrdićete moj odgovor. Same teme o kojima pišemo odražavaju našu ličnost, jer pišemo o onom šta volimo. Način na koji osoba piše odražava njenu osobnost također, kao i fotografije te cjelokupan izgled i uređenje bloga. No sada dolazimo i do stanja, veoma bitne stavke. Sve prethodno navedeno odražava naš karakter, ali i naše stanje u datom trenutku (no ne uvijek i u svačijem slučaju). 

Ja to sebi prije nisam dopuštala, sve je moralo biti tip-top na blogu bez obzira što je u mom životu haos. I to bih (kao i još mnogo toga) željela promijeniti na blogu. Postovi gotovo svih blogera mi šalju neku vrstu energije, što mi je jako bitno. Na taj način osjetim prisustvo tog blogera. Ovaj blog, kao i ja prolazi kroz svoju najtežu fazu do sada - krizu identiteta u suštini. Jer, pokušavam se pronaći u svemu i sve u sebi. Mislim da vi koji ste slične dobi prolazite kroz isto. Ovo sve je bio razlog moje neaktivnosti. Nisam znala šta  želim sa blogom, mada ni sad nisam sigurna, ali se trudim da to što prije iskristališem. Sada dopuštam da blog u potpunosti odrazi moju ličnost i stanje. 

white image

Ne znam da li dijelimo isto mišljenje, no sve manje me je briga za publicitet, jer se sada najviše zadovoljavam osjećajem za tastaturom i fotoaparatom/mobitelom. Kada to kažem ne mislim da mi nije bitno ono što vi kažete i mislite, već brojnost publike.

Budućnost ovog bloga (ili ovakvog kakav sada jeste) je veoma neizvjesna, jer pokušavam da saznam da li mi postavljanje komadića mene na internet, predstavlja nešto lijepo i ako da da li sam zadovoljna trenutačnim načinom! Kao vječitog perfekcionistu mnogo mi smeta, ali u isto vrijeme i laska to što svi postovi na ovom blogu (barem po mojoj procjeni) nisu istog kvaliteta. To je ipak znak napretka, no od svega mi je najviše bitno da je svaki napisan najbolje u datom trenutku. U zadnje vrijeme mnogo razmišljam o otvaranju YT kanala kao još jednog odličnog načina da se još više i bolje izrazim.

apple, beautiful, and High Tech image

Isto ovakvo stanje je i u mom životu, u čemu će se vjerovatno pronaći mnogi koji su moje dobi. Pokušavam pronaći idealnu temu za Instagram, svoj stil oblačenja, način uređenja sobe, izgled bloga, način pisanja... Jednoj odrasloj osobi ovo djeluje potpuno banalno, no ovo su sve načini kojim mi pokušavamo graditi sebe i svoju ličnost. No, mišljenja sam da se ne trebate nužno posvetiti svakoj od ovih stavki, jer ni sa jednom od njih nećete izaći preko noći i reći "ja sam potpuno siguran/a u svoj izbor", jer sve ovo će pratiti vaš razvoj i biti izgrađeno usput. Stoga ćete na blogu primjećivati konstantan progres i promjene, jer od sada mi je cilj da osjetite MENE u ovim postovima i uživate u njima, šo ću vam ja pokušati pružiti svojim trudom.

U ovom postu je bilo svega i svačega, no, priznaćete da je sve usko povezano sa temom posta. Nadam se da vam je sve ovo pomoglo ukoliko prolazite kroz istu situaciju kao i ja. I ne bojte se, družićemo se mi još dugo i onoliko često koliko mi bude prijalo (što znači da ukidam raspored, jer nisam u stanju ispoštovati ga uvijek, i sve što činim je da izlažem sebe velikom stresu). Ovaj post sam doživjela kao jedno opuštajuće sijelo, a nadam se da ste i vi!

Broj komentara: 9:

  1. Odličan post i zaista se slažem sa svime što si napisala. Jako je bitno da 'pronađemo' sebe i da se izgradimo. Također, slažem se da svi ostavljamo dio sebe u blogu i u svemu ovome. :)

    My little corner

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, drago mi je da dijelimo isto mišljenje! ❤

      Izbriši
  2. jaoo, izvini molim te, da ne pomisliš da sam zaboravila, nego nisam stigla da napišem post. danas je Uskrs, pa sam se spremala i za njega, a nema šanse da napišem post za danas. obećavam da ću napisati post sledeće nedelje. i oni postovi što su prethodnih dana izlazili su bili zakazani... izvini molim te. inače, post je divan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, nema nikakvih problema, razumijem te! ❤

      Izbriši
  3. Super je post!Slazem se sa svime sto si rekla :) Imas divan blog i odlicno pises! :D
    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  4. Predivno rečeno! Slažem se s tobom! Tvoj blog je presladak i mnogo uživam čitajući tvoje postove! <3


    Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnogo mi znače takvi komentari, hvala ti puno! ❤

      Izbriši
  5. Da li su sve fotografije tvoje? *-* ♥ Ako jesu, čime fotografišeš?

    aminique.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši