ponedjeljak, 22. veljače 2016.

Creative block - creative solutions


Zdravo svima!

- Sigurno vam se nebrojeno puta desilo da trebate napisati post, no glava vam je prazna, ili pak imate ideju no ne i koncepciju posta - eh, današnji post je tu da bi vam pomogao u takvim situacijama. Pa bez daljeg duženja uvoda krenimo!

apple, mac, and morning image

PIŠITE "DNEVNIK" IDEJA

- Uzmite neku svesku, notes ili bilo šta slično i zapisujte svaku ideju koja vam padne na pamet i kad god vam ponestane inspiracije zavirite u taj "dnevnik" i vjerovatno ćete pronaći neku odgovarajuću ideju. Također, možete zalijepiti i neke fotografije koje će vam dodatno upotpuniti "sliku" posta. Ukoliko ne volite pisanje rukom, ovaj "dnevnik" možete napraviti i u elektronskoj formi.

ČITAJTE DRUGE BLOGOVE

- Ovo je jedna od najefikasnijih metoda! Čitajući tekstove i gledajući fotografije drugih blogera, možete dobiti mnogo ideja, ili pak korigovati već postojeće. Naravno, ova metoda ne podrazumijeva kopiranje nečijih ideja ili načina pisanja, već samo jedan od izvora inspiracije. Postoji mnogo odličnih blogova, no samo neki vam ostavljaju prostor da vi kao čitalac "nadopunite" post. Jedan od tih blogova je i Runa-Luna blog, kao i Sofijin Kutak.

pink, camera, and headphones image

INSPIRACIJU POTRAŽITE NA VEB SAJTOVIMA ISPUNJENIM SLIKAMA

- Tumblr, Pinterest, We ❤ it, Instagram, Polyvore... Jedni su od najboljih prijatelja blogera. Fotografije, naročito one sa pomenutih sajtova, kriju posebne čari i mnogo toga što bi se moglo pretočiti u jedan dobar tekst. 

PRIUŠTITE SEBI KVALITETAN ODMOR OD BLOGA

- Odmor bez ikakvih aktivnosti vezanih za blog će vam mnogo pomoći, koliko god to neobično zvučalo. Naime, kada POKUŠAVATE zaspati najčešće ne zaspite - isti slučaj je s blogom. Pokušajte se prepustiti nečemu što volite i ideje će same doći!

friends, city, and friendship image

DRUŽITE SE SA PORODICOM I PRIJATELJIMA

- Svaka osoba je posebna i drugačija i ako to razumijete na pravi način, to vam može mnogo koristiti u pogledu oplemenjivanja vaše osobnosti, budući da svoju osobnost iskazujete na blogu, to znači da će i sadržaj na vašem blogu biti kvalitetniji.

- Iako ovo nije bio dug post, nadam se da je bio dovoljno koncizan, te da će vam koristiti u blogovanju (ili nekim sličnim aktivnostima)! U komentarima mi pišite svoje prijedloge vezane za postove i blog općenito!Broj komentara: 38:

 1. Ovim metodama se služim kada mi ponestane ideja/inspiracije. :)
  Svi saveti su odlični, na We Heart It-u najčešće pronalazim ideje, ali u većini slučajeva inspiracija sama dođe. :) <333333333333

  eslyisworldview.blogspot.rs

  OdgovoriIzbriši
 2. Svi saveti su odlični, super post :)
  Ja najviše volim We ❤ it, stvarno ima tu moć da me inspiriše :)

  -----> littleboxofhappiness.blogspot.rs <-----

  OdgovoriIzbriši
 3. Odličan post.Odlični savjeti.Meni je sami blog odmor,mada kada često počnem objavljivati postove,osjetim mali nedostatak ideja,za što je potrebno par dana kako bih opet bila spremna za neki kvalitetan post.Ja uglavnom koristim Tumblr I on me uvijek inspiriše za postove.


  http://ameliabelieveme.blogspot.ba/

  OdgovoriIzbriši
 4. Post mi se baš dopada, dala si odlične savete. Meni se ponekad dešava 'kreativa blokada', i uglavnom radim stvari koje si navela :)

  http://iwanttobehappybydanica.blogspot,rs/

  OdgovoriIzbriši
 5. Ja se zadnja 3-4 tjedna mučim s idejama jer nisam osoba koja si non-stop može priuštiti novi proizvod da ga recenzira i sl. U tim slučajevima su mi Tagovi ili slični postovi odličan ,,spas,, , ali naravno ne volim i kada je svaki drugi post takve teme.. Nadam se da razumiješ


  Odličan ti je post! <3

  OdgovoriIzbriši
 6. Od prvog dana bloga zapisujem ideje za postove, provjerena metoda!

  OdgovoriIzbriši
 7. Odličan post :) <3

  http://doroty4.blogspot.hr/

  OdgovoriIzbriši
 8. Hvala ti na savjetima i ja bih svima preporucila da uzmu neki odmor od bloga jer to je meni puno pomoglo dobiti inspiraciju!

  ✨ kreativanblog.blogspot.com ✨

  OdgovoriIzbriši
 9. Great post and photos:)
  kisses

  http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/

  OdgovoriIzbriši
 10. amazing blog! followed on GFC #93
  http://therunwhy.blogspot.mx/

  OdgovoriIzbriši
 11. I love your blog!
  Do you want to support each other's blog by following each other?:) Please let me know if you do so I can follow you right back x

  xoxo, Nastya

  MY BLOG NASTYA DEUTSCH

  OdgovoriIzbriši
 12. Amazing post! :)
  I following your blog now, please follow me back ;)
  mypinkdreams3.blogspot.com/

  OdgovoriIzbriši
 13. Great post <3
  Would you like to follow each other on GFC?? Let me know in my blog
  xx
  http://rockmyboots.blogspot.com.es/

  OdgovoriIzbriši
 14. Hi dear
  Just followed you back
  Thanks for the visit
  Let's stay in touch, shall we?

  Kisses
  x Isabelle | Outfit Van De Dag
  Facebook Page *Click*

  OdgovoriIzbriši
 15. Wonderful post, love it! :)
  I invite you to me, maybe follow for follow? :)

  veronicalucy.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 16. Odlican post, zaista su savjeti odlicni. Potpuno e slazem sa ,,Priustite sebi kvalitetan odmor od bloga'' Zaista je tacno. Na taj nacin cemo s emalo odmoriti i bicemo puni inspiracije :)

  Posjeti moj blog i uclani se na njega, ja na tvoj vec jesam :)
  http://alwaysbepositiveee.blogspot.com/

  OdgovoriIzbriši