utorak, 21. srpnja 2015.

Domaće teen jutjuberke koje pratim

Zdravo svima!

- Evo i mene konačno... Mislim da znate zbog čega nisam pisala. Bila sam bolesna, sada sam bolje no i dalje primam terapiju. No, pređimo na temu posta! Danas sam odlučila napisati post o domaćim teen jutjuberkama koje pratim. Pa počnimo!

1. Jana Dačović




















- Jana je vjerovatno najpoznatija domaća teen jutjuberka sa ovih prostora! Kvaliteta (rezolucija) njenih videa je sasvim uredu, iako smatram da bi trebala biti nešto bolja s obzirom na broj pretplatnika. Redovna je i postavlja videe veoma često. Sadržaji i teme videa su u potpunosti u skladu sa njenim godinama. Na njenom kanalu možete naći videe sa raznim temama - fashion, lifestyle, DIY i beauty. Meni se dopada kako se ponaša pred kamerom, potpuna je prirodna i spontana, te zrači pozitivnom energijom - što je za mene veliki plus. Uzgred, Jana je iz Srbije i u svojim videima govori na srpskom jeziku. Njen kanal možete posjetiti OVDJE.

2. Ann Drea



















- Andrea je po meni odlična jutjuberka! Kvaliteta (rezolucija) njenih videa je odlična. Pred kraj školske godine je rijetko postavljala videe no sada ih postavlja redovno. Sadržaji njenih videa obuhvataju gotovo sve teme - lifestyle, DIY, fashion i beauty. Jako lijepo se ponaša pred kamerom - prirodna je i spontana. Ona jako voli životinje, posebice mačke - što je i kod mene slučaj. Ona je jedna od rijetkih jutjuberki (općenito) koja dolazi iz BiH. Također, u videima govori bosanski jezik. Njen kanal možete posjetiti OVDJE.

3. Milica M




















- Milica nije jedna od najpoznatijih jutjuberki, no po meni je odlična. Rezolucija videa je veoma dobra. Sadržaj videa je odličan, obuhvata sve teme. Najviše mi se dopao video sa DIY idejama za uređenje sobe. Veoma je humoristična, te jako dobro uređuje videe. Milica ima oko 900 pretplatnika, no ja smatram da s obzirom na rezoluciju i kvalitet sadržaja videa zaslužuje mnogo više. Ona dolazi iz Srbije, i u videima govori na srpskom jeziku. Njen kanal možete posjetiti OVDJE.

4. Ella M




















- Rezolucija Elinih videa nije najbolja, no nije ni jako loša. No, sadržaj njenih videa mi se jako dopada - obuhvata sve teme. Veoma je redovna u objavljivanju videa. Njen kanal jako brzo napreduje, što i zaslužuje s obzirom na veliki trud koji ulaže u videe. Generalno njen kanal je jako dobar, jedino što kvari utisak jeste loša rezolucija, i neke manjkavosti u uređivanju videa. Ela dolazi iz Hrvatske, te u svojim videima govori na hrvatskom jeziku. Njen kanal možete posjetiti OVDJE.

5. Marija Žeželj



















- Za Mariju imam samo pohvale! Rezolucija njenih videa je odlična, jer je nedavno kupila profesionalni fotoaparat. Sadržaji videa obuhvataju širok opseg tema, koje su potpuno primjerene njenoj dobi! Odlično se ponaša pred kamerom - opuštena je i zrači pozitivnom energijom. Vidi se da ulaže mnogo truda u svoje videe. Takođe, ona fantastično uređuje videe. Marija dolazi iz Srbije, te u svojim videima govori na srpskom jeziku. Njen kanal možete posjetiti OVDJE.

6. Ita G.



















- Itin kanal je nedavno napravljen, te s obzirom na to njeni videi su jako dobri. Rezolucija videa je veoma dobra kao i njeno umijeće uređivanja videa. Sadržaji njenih videa obuhvataju širok dijapazon tema, koje su primjerene njenoj dobi. Jako mi se dopada način na koji se izražava u videima. Za njen kanal sam saznala kada je snimila collab video sa već pomenutom Elom. Ona dolazi iz Hrvatske, i u svojim videima govori na hrvatskom jeziku. Njen kanal možete posjetiti OVDJE.

7. Angie




















- Angie nema mnogo pretplatnika, no vjerovatno je jedini razlog ne tako dobra rezolucija njenih videa. Sadržaj njenih videa je odličan, obuhvata veliki opseg tema koje su primjerene njenoj dobi. Teme videa se najčešće ne baziraju na šminkanju, što mi se dopada - jer ja nisam ljubitelj šminke. Jako dobro uređuje videe, i divim joj se kako to uspijeva s obzirom da to radi na  mobitelu. Ona dolazi iz Crne Gore, i u njenim videima govori na crnogorskom jeziku. Njen kanal možete posjetiti OVDJE.

8. Nina Prodanovic





















- I posljednja na listi, ali ne i manje važna je Nina. Za Ninin kanal sam saznala nedavno. Rezolucija videa je veoma dobra, odlična - imajući u vidu da njen kanal tek nedavno napravljen. Sadržaji videa mi se jako dopadaju, obuhvataju sve teme. Ona je nešto starija od ostalih jutjuberki koje pratim, no i dalje njeni videi nisu bazirani na temama koje se previše dotiču šminkanja. Zrači pozitivnom energijom, što smatram velikim plusom kod svakog jutjubera. Ona dolazi iz Srbije, i u njenim videima govori na srpskom jeziku. Njen kanal možete posjetiti OVDJE.

- Mnogo truda sam uložila u pisanje ovog posta, pa se iskreno nadam da vam se dopao, te da ste uz ovaj post otkrili neke nove jutjuberke. Ukoliko vam se dopada post komentarišite ga, i učlanite se u blog!






Broj komentara: 10:

  1. Super post. Ja vecinu od njih ne pratim, ali cu sada posetiti njihove kanale. ♥

    OdgovoriIzbriši
  2. Od gore navedenih pratim samo Mariju,Andreu i Janu.Što se tiče ostalih,sada ću da odgledam neke njihove snimke. :)

    Poseti moj blog i učlani se ako želiš:
    elyandyou.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Već posjećujem tvoj blog, svakako ću se učlaniti!♥

      Izbriši
  3. Neke pratim, neke ne, ali sve su okej. Inače ne gledam baš videe po youtube-u, a redovno pratim samo Zoranu i Bethany :)

    justbewhoyouwantbe.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zoranu ne pratim, ali Bethany svakako, ali bih voljela kada bi češće postavljala videe. ❤

      Izbriši
  4. Zahvaljujući tebi sam otkrila neke nove jutjuberke, i hvala ti na tome. Idem da pogledam njihove kanale, nadam se da će mi se dopasti.
    Andrea mi je omiljena od svih ovih ovde navedenih, a i inače. :D

    Girly world

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu, hvala tebi što si posjetila moj blog!❤

      Izbriši
  5. Jako mi se svidio post, samo tako nastavi, odlicna si!!
    Uclanila sam se❤️
    Pogledaj moj blog ako zelis❤️❤️
    Rivinsvijet.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! Rado bih se učlanila u tvoj blog, no ne vidim gadget sa opcijom za učlanjivanje u blog! ❤️

      Izbriši