ponedjeljak, 7. prosinca 2015.

Cozy mood - odjevne kombinacije, frizure, ambijent, hrana i piće i aktivnosti

Zdravo svima!

- Za danas sam pripremila onaj dugo očekivani ogromni post o tome kako da se osjećate maksimalno cozy i tumblr tokom jeseni. Također, željela bih da vam se zahvaliti na 60 članova, i reći da ukoliko sakupimo 100 članova do početka februara sljedeće godine napravit ću ogromno darivanje! Budući da će ovo biti kilometarski post, ne bih dalje odugovlačila s uvodom, pa krenimo!

Odjevne kombinacije

#1



























- Nadam se da će nekada biti sasvim normalno nositi ovakve kombinacije u školu! Sve što karakteriše savršenu kombinaciju naći ćete u ovoj: ljepota,  udobnost i jednostavnost. Neizostavan dio ovog savršenstva je džemper/hoodie, koji bi se dao prilagoditi i drugačijim kombinacijama. Pravu cozy "notu" ovoj kombinaciji daje maska za spavanje i kućne čizme (ne zamjerite ukoliko ih nisam pravilno imenovala). Po paleti boja ova kombinacija više pripada zimi, nego jeseni - no, meni lično to ne predstavlja problem, jer se zima približava.

#2


























- Nešto monotonija kombinacija od prethodne, no i dalje tumblr i cozy. Natpis i font na sivom hoodie-u me potpuno opisuju. Znam koliko su ove čarape meke i udobne, jer imam iste (od istog materijala, ali su boje drugačije), no isto tako su dosta nekvalitetne - doslovno se raspadaju! Ukoliko niste ljubitelj uskog, trenerka će odlično zamijeniti helanke.

Frizure

- Kada su u pitanju frizure za ovakvu "priliku", postoje dva kriterija: da se dobro osjećate dok ih imate, ali naravno i da su lijepe - što ova frizura ispunjava. 

Neuredna punđa















1. Zavežite visoki rep.
2. Razdvojite kosu iz repa u tri dijela, i svaki od ta tri dijela natapirajte (ja sam na slici tapirala jedan dio samo da bih pokazala šta je potrebno uraditi).
3. Kosu iz repa "uvrćite", ali ne previše kako kosa ne bi izgubila volumen.
4. Obmotajte rep oko gumice za kosu i punđu učvrstite ukosnicama.

- Ja sam vam pokazala tutorijal za najjednostavniju varijantu punđe, no vi možete praviti razne varijacije na temu - poput pletenica punđe, niske punđe i sl. Mislim da je neuredna punđa najbolja za ovu "priliku", jer je možete prilagoditi sebi - možete "podesiti" nivo neurednosti u zavisnosti od vaše želje. Ja sam se ovoga puta odlučila za nešto malo uredniju varijantu.

Ambijent



















- Jedna od važnijih komponenti cozy mood-a je ambijent! Za savršen ambijent je potrebna topla prostorija (po mogućnosti sa kaminom) sa što većim krevetom, na kog ćete staviti gomilu jorgana, dekica i jastuka. Za mene su neizostavan dio i mirisne svijeće, koje će pored toga što će osvježiti miris prostorije, poslužiti kao odlična dekoracija. Moje su kupljene u dm-u, u pakovanju od 18 svjećica sa mirisom vanilije, po cijeni od 3, 15 KM/1, 60 €.

Hrana i piće

























- Ja lično preferiram štrudlu sa džemom od šljiva (zapravo ne preferiram, jer je to jedina stvar koju jedem od slastica) i mlijeko ili čaj. Što se tiče čaja, moj apsolutni favorit je čaj od hibiskusa, koji ima predivan okus, ali i miris! Kada je riječ o hrani, ukusi su uvijek različiti, stoga nije nužno da se vama dopadne ono što se dopada meni - no, ovo su samo moji prijedlozi!

Aktivnosti




















- Budući da se radi o cozy mood-u nećete vježbati, ići u grad ili slično, pa vam preporučujem čitanje neke dobre knjige. Moj favorit je roman "Ruža" - sva tri dijela, ali sam ja ovdje izdvojila treći bez nekog značajnog razloga. Ukoliko niste knjiški moljac savršeno će vam prijati dobar film. Ja sam ovdje izdvojila prva četiri dijela filma "Sam u kući", jer su izuzetno zanimljiva. Peti sam pokušala gledati, ali je početak bio nevjerovatno dosadan, pa nisam imala volje odgledati film!

- Iskreno se nadam da vam se post dopao jer sam mnogo truda uložila u njega. Ukoliko jeste, komentarišite ga i učlanite se u blog ako vam se dopada ideja o velikom darivanju!





Broj komentara: 7:

  1. Izvrstan post.Samo tako nastavi:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Stvarno odličan post, mnogo mi se sviđa.Novi post na mome blogu.
    http://girlwithstyle123.blogspot.ba/
    Nominovala sam te u tagu, pa bi mi bilo drago ako bi ga uradila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno! Prvom prilikom ću uraditi TAG! ❤

      Izbriši
  3. Tagovala sam te na postu http://lejlaleca.blogspot.com/2015/12/new-years-tag.html#comment-form ako zelis uradi tag ;).

    lejlaleca.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Sjajan post!Zaista lepo pišeš.Ja obožavam štrudlu za džemom!Outfiti su baš u mom stilu!Blog je odličan,tako da imaš novog člana!

    http://anjasworld1.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši